Uutisia:


16.4.2019

Vaskikirjojen seuraava julkaisu on Harry Harrisonin Eedenistä länteen. Kyseessä on kunnianhimoinen vaihtoehtohistoria Maapallosta, jossa dinosaurukset eivät koskaan kuolleet sukupuuttoon vaan elävät samanaikaisesti kivikautisten ihmisten kanssa. Matelijoista on kehittynyt älyllinen laji, jilanet, jotka ovat luoneet järjestäytyneen yhteiskunnan ja hallitsevat edistynyttä bioteknologiaa. Ihmiset taas ovat enimmäkseen metsästäjä-keräilijöitä.

Kahden lajin yhteiselo samalla mantereella vaikuttaa ylivoimaiselta, sillä kumpikin haluaa toisen tuhoa. Molempia osapuolia pääsee näkemään vain Kerrick, ihmispoika, jonka jilanet kaappaavat vangiksi lapsena.

Kirja valmistuu touko- tai kesäkuussa. Suomennoksen on tehnyt Tommi Puolakka ja kansikuvan Maya Hahto. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin alun perin juuri tätä kirjaa varten tekemä kuvitus.


Muista myös Vaskikirjojen kaksi muuta kevään kirjauutuutta: Jaakko Alamikkulan Praedor - Kuninkaan kotka sekä August Derlethin Cthulhun jäljet. Tilaa kaupasta tai vaadi kirjakauppaasi!


Alkusyksystä tulee vielä uusi tieteisnovellikokoelma Ursula K. Le Guinilta: Maailman syntymäpäivä ja muita tarinoita. Kokoelma sisältää muun muassa ennen suomentamattomia hainilaisuniversumiin sijoittuvia novelleja. Suomennoksen tekee jälleen Jyrki Iivonen.


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2019


Finncon 5.-7.7. Jyväskylässä
- Vaskikirjojen myyntipöytä on tietenkin paikalla.

Ropecon 26.-28.7. Helsingissä
- Vaskikirjoilla on myyntipöytä sielläkin.

Turun kirjamessut 4.-6.10.
- Vaskikirjat mahdollisesti osallistuu jonkin yhteistyökumppanin kanssa.

Lokacon 19.10. Jyväskylässä
- Vaskikirjat pyrkii mukaan.

Helsingin kirjamessut 24.-27.10.
- Vaskikirjat osallistuu, jos löytyy yhteistyökumppaneita.

Tracon Hitpoint 23.-24.11.
- Roolipelitatapahtuma Tampereella. Vaskikirjojen myyntipöytä ehtii toivottavasti sinnekin.