Uutisia:

(10.4.2017)

Glen Cookin Musta komppania -sarjan kolmas osa Valkoinen ruusu on painossa ja valmistunee parin viikon sisällä. Kirja päättää Mustan komppanian pestin pohjoisessa valtakunnassa. Yhdessä kahden ensimmäisen osan kanssa se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Kolmososassa Mustan komppanian palkkasoturit yrittävät auttaa Kullanmurua, myyttisen Valkoisen ruusun inkarnaatiota, kukistamaan imperiumin tyrannimaisen hallitsijan Ladyn. Komppanian aikakirjojen pitäjä Puoskari saa salaperäisiä viestejä, jotka kertovat arvokkaita tietoja Bomanzista, velhosta, joka aikanaan aiheutti Ladyn ylösnousemuksen haudastaan. Kaikki apu onkin tarpeen ylivoimaista vihollista vastaan.

Kirjan ennakkotilaus on mahdollista, mutta koska Suomen Kirjankustantajien verkkokirjakauppa Kirjapuoti on edelleen epäkunnossa, tilaukset on lähetettävä sähköpostilla (info@vaskikirjat.fi). Kerro, mitä tilaat, sekä osoitteesi ja mielellään myös puhelinnumerosi. Saat vastauspostissa tilinumeron, jonne voit maksaa tilauksesi.

Valkoisen ruusun hinta suoraan tilattuna on 24 euroa (sis. postikulut).


Syksyllä ilmestyy goottiantologia, jonka nimeksi tulee luultavasti Varjojen lumo. Kirjaan tulevat novellit kirjoittajineen voi jo paljastaa:

Marko Järvinen: Talo nummien keskellä
Minerva Piha: Toiset kädet
Samu Kaarna: Luutnantti Mielfeldin viimeinen matka
Henna Sinisalo: Salaisuus vahassa
Edith Arkko: Kadonnut sielu
M. G. Soikkeli: Verivelvolliset
Susanna Hynynen: Tulevan suven morsian
Artemis Kelosaari: Se mistä ei voi puhua
Marika Riikonen: Ei aina käy kuin elävissä kuvissa
Inkeri Kontro: Neiti Fridenstenin päiväkirja
Anna Salonen: Kun nokkoset kukkivat
Milka Hakkarainen: ReaktorirakkauttaT. H. Whiten klassikkoromaani Muinainen ja tuleva kuningas on sekin näillä näkymin valmistumassa, vaikka pitkään näytti epätoivoiselta. Suomennos on valmistunut tarkistuskuntoon, ja kirja ennättänee painoon jo ennen kesää!

Kirjaa odotellessa kannattaa lukea Leena Peltosen kuningas Arthuria käsittelevä artikkeli, jonka viimeinen osio on omistettu kokonaan tälle kirjalle.


Vaskikirjat julkaisee tänä vuonna myös lisää Ursula K. Le Guinin tuotantoa. Vuorossa on romaani The Beginning Place vuodelta 1980. Kirjan suomalaista otsikkoa ei ole vielä päätetty. Käännöstyöstä huolehtii useita Le Guinin teoksia kääntänyt Jyrki Iivonen. Todennäköinen julkaisuaika sekä goottiantologialle että Le Guinille on alkusyksy.


Vaskikirjojen palautelomake on poistettu käytöstä ainakin vähäksi aikaa erittäin runsaan roskapostivyöryn takia. Palautetta voi lähettää normaaliin sähköpostiin (info@vaskikirjat.fi).


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2017

SASTAMALAN VANHAN KIRJALLISUUDEN PÄIVÄT 29.6.-1.7.
- Vaskikirjat osallistuu Suomen Kirjankustantajien osastolla.

WORLDCON 75 9.-13. elokuuta
- Maailman suurin scifi- & fantasiatapahtuma Helsingissä! Vaskikirjoja on näillä näkymin osallistumassa Rosebudin yhteispöydän kautta.

TURUN KIRJAMESSUT 6.-8. lokakuuta
- Vaskikirjat todennäköisesti osallistuu jonkin yhteistyötahon kanssa

HELSINGIN KIRJAMESSUT 26.-29. lokakuuta
- Vaskikirjat osallistuu Suomen Kirjankustantajien osastolla