Uutisia:


21.9.2018

Ursula K. Le Guinin Malafrena on ilmestynyt. Kyseessä on Le Guinin ainoa historiallinen romaani, joka sijoittuu kuvitteelliseen keskieurooppalaiseen Orsinian ruhtinaskuntaan 1820-luvulle. Kirja voi tilata suoraan kotiin lähettämällä sähköpostia Vaskikirjoille.


Keväällä 2019 Vaskikirjat julkaisee kaksi käännöskirjaa:

August Derleth: The Trail of Cthulhu

- H. P. Lovecraftin tärkeän perinnönjatkajan oma novellikokoelma, joka kertoo anglosaksisten sankarien epätoivoisesta kamppailusta Cthulhua ja muita suuria muinaisia vastaan. Seikkailuhenkistä kauhua, jonka pitäisi vedota ainakin lovecraftilaisten roolipelien ystäviin. Suomenkielinen otsikko lienee Cthulhun jäljet. Suomennoksen tekee Markus Harju. Ilmestyy helmi-maaliskuussa.

Harry Harrison: West of Eden

- Jotkut pitävät jopa Harry Harrisonin pääteoksena Eden-trilogiaa, joka kertoo tarinan maapallolta, jossa dinosaurukset eivät koskaan kuolleet sukupuuttoon. Dinosauruksista ovat kehittyneet älykkäät yilané-liskohumanoidit, jotka nyt ensimmäistä kertaa kohtaavat kivikauden tasolla olevat ihmiset. Lajien ja kulttuurien törmäys on raju. Vaskikirjat julkaisee koko trilogian, ja ensimmäinen osa Eedenistä länteen ilmestyy touko-kesäkuussa. Suomennoksen tekee Tommi Puolakka.

Alkuvuonna ilmestyy myös uusi suomalainen Praedor-romaani: Jaakko Alamikkulan Kuninkaan kotka. Kyseessä on itsenäinen jatko-osa Koston kukkuloille.


Novelliantologia Praedor - Kahden maailman seikkailijat on valmistunut vastikään. Kirjassa on 12 novellia ja 2 raapaletta sekä myös Petri Hiltusen kirjoittama esipuhe. Kirjan voi tilata kaupasta. Sähkökirjaversiokin on jo ostettavissa.


Muut tänä vuonna ilmestyneet kirjat ovat T. H. Whiten Muinainen ja tuleva kuningas ja Sakari Peurasen Praedor - Uponneen jumalan uni. Molempia kirjoja voi tilata Vaskikirjoilta ohjevähittäishintaa halvemmalla. Hinnat näkyvät kaupassa. Tilaukset voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen info@vaskikirjat.fi.


Vaskikirjojen palautelomake toimii jälleen, mutta jos sieltä tulee edelleen pelkkää roskapostia, se täytyy poistaa uudelleen. Palautetta voi lähettää myös normaaliin sähköpostiin (info@vaskikirjat.fi).


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2018

Turun kirjamessut 5.-7. lokakuuta

- Vaskikirjojen kirjoja on ostettavissa Turun scifi-seurojen pöydästä.

Helsingin kirjamessut 25.-28. lokakuuta
- Vaskikirjat osallistuu uudella spefi-kustantamojen yhteisosastolla.