Uutisia:


3.8.2018

Nyt kun asianmukaiset sopimukset on allekirjoitettu, Vaskikirjat paljastaa kaksi vuonna 2019 julkaistavaa käännöskirjaa:

August Derleth: The Trail of Cthulhu

- H. P. Lovecraftin tärkeän perinnönjatkajan oma novellikokoelma, joka kertoo anglosaksisten sankarien epätoivoisesta kamppailusta Cthulhua ja muita suuria muinaisia vastaan. Seikkailuhenkistä kauhua, jonka pitäisi vedota ainakin lovecraftilaisten roolipelien ystäviin. Suomenkielinen otsikko on vielä mietinnässä. Suomennoksen tekee Markus Harju. Ilmestyy helmi-maaliskuussa.

Harry Harrison: West of Eden

- Jotkut pitävät jopa Harry Harrisonin pääteoksena Eden-trilogiaa, joka kertoo tarinan maapallolta, jossa dinosaurukset eivät koskaan kuolleet sukupuuttoon. Dinosauruksista ovat kehittyneet älykkäät yilané-liskohumanoidit, jotka nyt ensimmäistä kertaa kohtaavat kivikauden tasolla olevat ihmiset. Lajien ja kulttuurien törmäys on raju. Vaskikirjat julkaisee koko trilogian, ja ensimmäinen osa Eedenistä länteen ilmestyy touko-kesäkuussa. Suomennoksen tekee Tommi Puolakka.

Alkuvuonna toivon mukaan ilmestyy myös uusi Praedor-romaani. Siitä lisätietoja myöhemmin.


Novelliantologia Praedor - Kahden maailman seikkailijat on valmistunut vastikään. Kirjassa on 12 novellia ja 2 raapaletta sekä myös Petri Hiltusen kirjoittama esipuhe. Lisätietoja antologiasta voi lukea sen omalta infosivulta.

Kirjan voi tilata kaupasta. Sähkökirjaversiokin on jo ostettavissa.


Muut tänä vuonna ilmestyneet kirjat ovat T. H. Whiten Muinainen ja tuleva kuningas ja Sakari Peurasen Praedor - Uponneen jumalan uni. Molempia kirjoja voi tilata Vaskikirjoilta ohjevähittäishintaa halvemmalla. Hinnat näkyvät kaupassa. Tilaukset voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen info@vaskikirjat.fi.
 

Tänä vuonna ilmestyy vielä Ursula K. Le Guinin romaani Malafrena Jyrki Iivosen kääntämänä. Kyseessä on 1820-luvulle sijoittuva historiallinen romaani, jossa ollaan Itävallan keisarikunnan alueella sijaitsevassa kuvitteellisessa Orsinian ruhtinaskunnassa. Tänä aikana sananvapaus ja kansojen itsemääräämisoikeus oli pelkkä haave ja Ranskan suuren vallankumouksen herättämät haaveet vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvoisuudesta pyrittiin polkemaan unohduksiin. Kirja valmistunee syyskuussa.


Le Guinin Haikaran silmä on siirtynyt alennusmyyntiin Vaskikirjojen omassa kaupassa. Loput kappaleet lähtevät tukkuhintaan 12 euroa kappale.


Suomen Kirjankustantajien yhteinen verkkokirjakauppa Kirjapuoti ei enää ole toiminnassa. Jos haluat tilata kirjoja suoraan Vaskikirjoilta, tilaukset on lähetettävä sähköpostilla (info@vaskikirjat.fi). Kerro, mitä tilaat, sekä osoitteesi ja mielellään myös puhelinnumerosi. Saat vastauspostissa tilinumeron, jonne voit maksaa tilauksesi. Tilauksissa ovat voimassa kaupan hinnat, joihin sisältyvät postituskulut.


Vaskikirjojen palautelomake tomii jälleen, mutta jos sieltä tulee edelleen pelkkää roskapostia, se täytyy poistaa uudelleen. Palautetta voi lähettää myös normaaliin sähköpostiin (info@vaskikirjat.fi).


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2018


Turun kirjamessut 5.-7. lokakuuta

- Vaskikirjat pyrkii osallistumaan jonkin yhteistyökumppanin kanssa.


Helsingin kirjamessut 25.-28. lokakuuta
- Vaskikirjat osallistuu uudella spefi-kustantamojen yhteisosastolla.