Uutisia:


(13.5.2017)

T. H. Whiten klassikkoromaani Muinainen ja tuleva kuningas on viimein valmistumassa. Jäljellä on enää pilkunviilaus ja taitto. Tarkoitus on saada kirja painoon kesäkuussa, ja toivon mukaan se on myynnissä jo Sastamalan vanhan kirjallisuuden päivillä. Tämä paksu kirja julkaistaan näillä näkymin kovissa kansissa, mutta hinta on sitten sen mukainen.

Kirja kertoo kuningas Arthurin tarinan omaperäisellä tavalla. Lukuisten anakronististen vitsien vuoksi kannattaa lukiessa pitää Wikipediaa auki. Infosivulla kerrotaan enemmän.

Kansikuvan on tehnyt Petri Hiltunen.


Glen Cookin
Musta komppania -sarjan kolmas osa Valkoinen ruusu on myynnissä. Kirja päättää Mustan komppanian pestin pohjoisessa valtakunnassa. Yhdessä kahden ensimmäisen osan kanssa se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Kolmososassa Mustan komppanian palkkasoturit yrittävät auttaa Kullanmurua, myyttisen Valkoisen ruusun inkarnaatiota, kukistamaan imperiumin tyrannimaisen hallitsijan Ladyn. Komppanian aikakirjojen pitäjä Puoskari saa salaperäisiä viestejä, jotka kertovat arvokkaita tietoja Bomanzista, velhosta, joka aikanaan aiheutti Ladyn ylösnousemuksen haudastaan. Kaikki apu onkin tarpeen ylivoimaista vihollista vastaan.

Valkoisen ruusun hinta suoraan tilattuna on 24 euroa (sis. postikulut). Sähkökirjaa myy Elisa Kirja.


Suomen Kirjankustantajien verkkokirjakauppa Kirjapuoti on hakkeroitu pilalle, eikä uutta ole vielä saatu tilalle. Jos haluat tilata kirjoja suoraan Vaskikirjoilta, tilaukset on lähetettävä sähköpostilla (info@vaskikirjat.fi). Kerro, mitä tilaat, sekä osoitteesi ja mielellään myös puhelinnumerosi. Saat vastauspostissa tilinumeron, jonne voit maksaa tilauksesi. Tilauksissa ovat voimassa kaupan hinnat, joihin sisältyvät postituskulut.


Syksyllä ilmestyy goottiantologia, jonka nimeksi tulee luultavasti Varjojen lumo. Kirjaa toimittaa Katri Alatalo. Kirjaan tulevat novellit kirjoittajineen voi jo paljastaa:

Marko Järvinen: Talo nummien keskellä
Henna Sinisalo: Salaisuus vahassa
Samu Kaarna: Luutnantti Mielfeldin viimeinen matka
Minerva Piha: Toiset kädet
Edith Arkko: Kadonnut sielu
M. G. Soikkeli: Verivelvolliset
Susanna Hynynen: Tulevan suven morsian
Artemis Kelosaari: Se mistä ei voi puhua
Marika Riikonen: Ei aina käy kuin elävissä kuvissa
Inkeri Kontro: Neiti Fridenstenin päiväkirja
Anna Salonen: Kun nokkoset kukkivat
Milka Hakkarainen: ReaktorirakkauttaVaskikirjat julkaisee tänä vuonna myös lisää Ursula K. Le Guinin tuotantoa. Vuorossa on romaani The Beginning Place vuodelta 1980 suomalaisella nimellä Ikuisen hämärän maa. Käännöstyöstä huolehtii useita Le Guinin teoksia kääntänyt Jyrki Iivonen. Todennäköinen julkaisuaika sekä goottiantologialle että Le Guinille on alkusyksy.


Vaskikirjojen palautelomake on poistettu käytöstä ainakin vähäksi aikaa erittäin runsaan roskapostivyöryn takia. Palautetta voi lähettää normaaliin sähköpostiin (info@vaskikirjat.fi).


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2017

SASTAMALAN VANHAN KIRJALLISUUDEN PÄIVÄT 29.6.-1.7.
- Vaskikirjat osallistuu Suomen Kirjankustantajien osastolla.

WORLDCON 75 9.-13. elokuuta
- Maailman suurin scifi- & fantasiatapahtuma Helsingissä! Vaskikirjoja on näillä näkymin osallistumassa Rosebudin yhteispöydän kautta.

TURUN KIRJAMESSUT 6.-8. lokakuuta
- Vaskikirjat todennäköisesti osallistuu jonkin yhteistyötahon kanssa

HELSINGIN KIRJAMESSUT 26.-29. lokakuuta
- Vaskikirjat osallistuu Suomen Kirjankustantajien osastolla