Glen Cook: Valkoinen ruusu - Musta komppania 3
(The White Rose, 1985)
suomennos Markus Harju
ISBN 978-952-5722-39-0
(nid.)
ISBN 978-952-5722-40-9 (epub)
pehmeäkantinen
koko 13,5 cm * 19,5 cm
sivuja 310
julkaisuvuosi 2017

OVH: 29 €
Kansikuva
(tekijä Petri Hiltunen)ILMESTYY HUHTIKUUSSA!

komppaniatunnus


Miksi olemme niin viehättyneitä pahuudesta? Valkoinen ruusu oli sankarillisempi kuin Alistaja tai Kaapatut. Kaikki muut paitsi Valvojan miehet ovat unohtaneet hänet. Kuka tahansa maamoukka osaa nimetä puolet Kaapatuista. Hautakunnaita, joilla pahuus makaa rauhattomana, vartioidaan, mutta Valkoisen ruusun hauta on kadonnut.


Musta komppania on vaihtanut puolta. Palkkasoturiarmeijan rippeet palvelevat nyt Kullanmurua, uudelleensyntynyttä Valkoista ruusua, joka on maailman viimeinen toivo imperiumia rautaisella otteella hallitsevaa Ladya vastaan. Tilanne näyttää kuitenkin mahdottomalta Ladyn valtavan ylivoiman edessä. Pelon autiomaan outouksien keskelle suojautuneet kapinalliset tekevät suunnitelmiaan tietämättä, että aika on loppumassa sodan molemmilta osapuolilta…

Glen Cookin harmaansävyinen fantasiasarja saavuttaa tärkeän etapin, kun Mustan komppanian pesti pohjoisessa huipentuu ja päättyy. Kun kaikki on vaakalaudalla, ainoa toivo saattaa olla pienempi kahdesta pahasta. Palkkasoturien elämä on korutonta ja väkivaltaista, mutta siihenkin voi joskus sisältyä myös ripaus inhimillisyyttä.

Suomennoksesta vastaa Markus Harju.

Mustan komppanian tarina alkoi teoksissa Musta komppania ja Varjot pitenevät.


KIRJAN ARVOSTELUJA