Ursula K. Le Guin: Haikaran silmä
(The Eye of the Heron, 1978)
suomennos Jyrki Iivonen
ISBN 978-952-5722-28-4
(nid.)
ISBN 978-952-5722-29-1 (epub)
pehmeäkantinen
koko 13,5 cm * 19,5 cm
sivuja 171
julkaisuvuosi 2015

OVH: 22,50 €
Kansikuva
(tekijä Jani Laatikainen)


LOPPUUNMYYTY

Victorian planeettaa asuttavat Maapallolta karkotettujen ihmisten jälkeläiset. Väkivaltarikolliset perustivat kaupungin, kun taas Hökkelikylän asukkaat ovat pasifistien perillisiä. Kaksi ryhmää ovat eläneet vuosikymmeniä rinnakkain mutta eriarvoisina. Entistä vakavampi konflikti uhkaa, kun kyläläiset haluaisivat perustaa uuden siirtokunnan. Luz Marina Falco Cooper, kaupungin neuvosmiehen tytär, joutuu valitsemaan kahden ryhmittymän väliltä. Miten käy, kun toinen osapuoli on valmis väkivaltaan ja toinen pyrkii välttämään sitä viimeiseen asti?

Haikaran silmä kuvaa kahden erilaisen ihmisyhteisön elämää ja yhteentörmäystä. Kun vastakkain ovat militaristinen oligarkia ja vapaa anarkia, voiko kumpikaan voittaa tai selvitä ilman muutoksia? Ursula K. Le Guin on jälleen kerran osoittanut ansaitsevansa paikkansa yhteiskunnallisen science fictionin suurmestarina.

Suomennoksesta vastaa monet aikaisemmatkin Le Guinin kirjat kääntänyt Jyrki Iivonen.


KIRJAN ARVOSTELUJA

Arvio Taikakirjaimissa

"Tarina seisoo vahvasti omilla jaloillaan, eikä sen sanoma ole menettänyt merkitystään lähes 40 vuoden iästä huolimatta. Päinvastoin Haikaran silmä tuntuu nykyään aina vain ajankohtaisemmalta." - Shimo Suntila, Tähtivaeltaja 4/2015

Arvio Kirjavinkeissä