Katri Alatalo: Kevääntuoja - Mustien ruusujen maa III
ISBN 978-952-5722-21-5
pehmeäkantinen
koko 11,0 cm * 17,8 cm
sivuja 318
julkaisuvuosi 2014
OVH:  21,00 €
Kansikuva (tekijä Meri Siitonen)


OSTA KIRJA KAUPASTA ALLE OHJEVÄHITTÄISHINNAN!


”Et sinä voi meitä pelastaa, joten älä puhu niin kuin voisit. Jos sinä menet Lucindran eteen, sinä kuolet.”

Dinjan pitkä etsintä on tuonut hänet Pazadien saaristoon, josta hän toivoo löytävänsä apua kamppailussa kuolematonta noitaa Lucindraa vastaan. Vapauttaakseen maailman Lucindran loitsusta Dinjan on ylitettävä painajaismainen Kirottu meri ja löydettävä salaperäinen Kevääntuoja. Mutta kukaan ei tunnu tietävän, mikä Kevääntuoja on.

Uudet ja vanhat ystävät ovat Dinjan tukena, mutta edessä on myös kipeitä hyvästejä. Keneen hän voi lopulta luottaa, ja pystyykö hän voittamaan Lucindran yksin? Ennen kuin Dinja on valmis kohtaamaan noidan, hänen on kohdattava itsensä.

Kevääntuoja on kolmas ja viimeinen osa Katri Alatalon Mustien ruusujen maa -fantasiatrilogiasta. Dinjan tarina päättyy tavalla, jota hän lähtiessään ei olisi osannut aavistaakaan. Mustien ruusujen maa kertoo niin aikuistumisesta, ystävyydestä, rakkaudesta kuin inhimillisyydestäkin - siitä, kuinka pienet teot voivat muuttaa maailmaa.

Mustien ruusujen maan edelliset osat olivat Karnin labyrintti ja Laulu kadonneesta saaresta.


KIRJAN ARVOSTELUJA

Arvostelu Kujerruksia-blogissa

Arvostelu Kirsin kirjanurkassa

"Alatalon kerronta tuo muutenkin mieleen pikemmin sadut kuin modernin fantasian. Esimerkiksi lasilinnassaan elävä noita tai jo edellisestä osasta tuttu vedenalainen kansa ovat kuin suoraan sadusta." - Erkki Widenius, Portti 2/2015