Vaskikirjat julkaisee pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta julkaisuohjelmaan otetaan silloin tällöin myös suomalaisten kirjailijoiden tuotoksia. Tämä edellyttää tietenkin riittävän laadukkaiden käsikirjoitusten löytämistä.

Käsikirjoituksia voi siis lähettää Vaskikirjoille, mutta vain hyvin tiukan seulan läpäisseillä kirjoituksilla on toivoakaan tulla julkaistuksi. Parhaat mahdollisuudet on kirjoittajalla, jolta on jo aiemmin julkaistu jotain – vähintään novelleja scifi-lehdissä. Mieluiten Vaskikirjat julkaisisi aikuislukijoille suunnattuja romaaneita, sillä nuortenfantasiaa julkaisee jo moni muu kustantamo.

Muuta kirjallisuutta kuin fantasiaa, science fictionia tai muuta spekulatiivista fiktiota ei tällä hetkellä kannata edes tarjota. Myöskään lastenkirjat eivät mahdu Vaskikirjojen julkaisuohjelmaan.

Käsikirjoituksia voi toimittaa sekä sähköpostitse että postitse CD:llä tai paperitulosteina, mutta paperitulosteita ei palauteta, ellei asiasta sovita jotenkin erikseen. Yhteystiedot näkyvät esittelysivulla.

Kaikille aloitteleville ja miksei myös kokeneemmille spekulatiivisen fiktion kirjoittajille muuten suosittelen lämpimästi Suomen Tieteiskirjoittajat ry:n julkaisua Kirjoita kosmos.

Arvostelupalvelu

Vaskikirjat tarjoaa myös maksullista arvostelupalvelua aloitteleville kirjoittajille. Ilmoita, jos haluat kirjallista palautetta ja kritiikkiä kirjoituksestasi. Saat maksuohjeet myöhemmin postitse tai sähköpostitse. Käsikirjoituksia voi totta kai lähettää ilman arvostelupyyntöäkin, mutta tällöin kirjoituksesta ei saa tarkempaa palautetta.

Arvostelupalvelun hinnasto (sisältää 24 %:n arvonlisäveron):

1–30 A4-liuskaa 25 €
31–100 A4-liuskaa 60 €
101–250 A4-liuskaa 110 €
yli 250 A4-liuskaa > 160 €

Palaute on sitä yksityiskohtaisempaa mitä lyhyempi teksti on. Hinnat ovat tekstikohtaisia; esimerkiksi kahden erillisen 20-sivuisen novellin kirjallinen arvostelu maksaa yhteensä 50 euroa. Etusijalla ovat fantasia-, scifi- ja muut spefi-tekstit. Muita tekstejä arvostellaan vain jos on aikaa, ja runoja ei ollenkaan.