M.G. Soikkeli: Kuninkaantekijät
ISBN 978-952-5722-11-6
pehmeäkantinen
koko 19,5 cm * 13,5 cm
sivuja 277
julkaisuvuosi 2010
OVH: 25 €
Kansikuva (tekijä Teemu Helenius)
kartat on piirtänyt Jenni Meresmaa

LOPPUUNMYYTY

Mekkoa ja magiaa!

Vuosia on Serekritian valtaistuin ollut tyhjillään suuren kuningas Narlin kuoltua. Eräänä päivänä Imanti, Serekritian köyhin parittaja, saa töitä kolmelta mieheltä, jotka ovat päättäneet ottaa valtaistuimen hinnalla millä hyvänsä. Imanti tarttuu tilaisuuteen päästä pois uppoavasta kodista ja saada hulttiopojalleen kelvollinen ammatti. Mutta mikään ei ole valmistellut häntä matkan koettelemuksiin.

Matkasta Serekritian pääkaupunkiin tulee ahneuden ja rakkauden arpapeliä: vain valheet ja naamiot mahdollistavat hengissä pysymisen, kun kolme ruhtinasta – kauppias, pappi ja jaarli – pelaavat ihmisillä ja jumalilla. Imanti joutuu tasapainoilemaan kruununtavoittelijoiden juonien keskellä yllätyksellisessä seikkailussa, jossa ratkaistaan valtakunnan tulevaisuus.

Kuninkaantekijät edustaa uutta suomalaista aikuisfantasiaa. Sankaruus on siinä synkempää ja taikuus maanläheisempää, mutta mittaluokaltaan tarina on yhtä eeppinen kuin myyttinen. Vastaavanlaista teosta ei Suomessa ole aikaisemmin kirjoitettu tai ainakaan julkaistu.

M.G. Soikkeli  (s. 1963) tunnetaan erityisesti omaperäisten ja monipuolisten science fiction- ja fantasianovellien kirjoittajana. Hän on jo kolmesti voittanut Portin kirjoituskilpailun ja sijoittunut palkinnoille melkein joka kerta vuodesta 1992 lähtien. Aiemmin häneltä on ilmestynyt scifi-novellikokoelma Marsin ikävä (Turbator, 2007) ja esseekokoelma Hyvästä on helppo pitää (BTJ, 2007). Kuninkaantekijät on Soikkelin ensimmäinen romaani, ja se sijoittuu hänen itsensä luomaan fantasiamaailmaan.

Kuninkaantekijät on epäsuoraa jatkoa Soikkelin fantasianäytelmään Jumala kääntyi pohjoiseen, joka julkaistiin Finnzineissä 1-3/2007. Romaanin maailmassa on pelattu myös Hyperborea I-III -larpit vuosina 1997-98. Kuninkaantekijät on kuitenkin itsenäinen romaani, jonka lukeminen ei edellytä muiden maailmaan liittyvien teosten tuntemusta.

Kosmoskynä-lehdessä 2/2010 on Soikkelin haastattelu Kuninkaantekijäin tiimoilta.

Soikkelin kotisivu ja julkaisuluettelo


KIRJAN ARVOSTELUJA:

"Kuninkaantekijät on esikoisromaani joka saa odottamaan lisää, niin Soikkelilta kuin Vaskikirjoiltakin. Odotus ei toivottavasti tule olemaan liian pitkä." -Juhani Hinkkanen, Portti 1/2010

Toni Jerrmanin arvostelu Helsingin sanomissa 24.5.2010

"Valittu kerrontatapa on haasteellinen, mutta Soikkeli onnistuu pitämään tarinan ja lukijan erinomaisesti otteessaan. Kuninkaantekijät on lyhyt teos mutta siinä paukkuja enemmän kuin useimmissa mammuttimaisissa lukuromaaneissa." -Jukka Halme, Tähtivaeltaja 2/2010

"Kaunokirjailijana Soikkeli on kehittynyt melkoisesti scifi-novellikokoelmansa julkaisun jälkeen. Kirjoittajanote on tyylikäs ja pitkälle hiottu." -Jari O. Hiltunen, Satakunnan kansa 6.7.2010

Erkki Wideniuksen arvostelu Lapin kansassa 9.7.2010


Arvostelu Kirjamielellä-blogissa


Oskari Rantalan arvostelu Aviisissa 9/2010