Samu Kaarna & Marko Järvinen (toim.): Portti tuntemattomaan
ISBN 978-952-5722-71-0 (nid.)
ISBN 978-952-5722-72-7 (epub.)
pehmeäkantinen
koko 14 cm * 19,5 cm
sivuja 309
julkaisuvuosi 2021
OVH: 20 €
Kansikuva (tekijä Kari T. Leppänen)


TILATTAVISSA KAUPASTA TAI HOLVISTA ALLE OHJEVÄHITTÄISHINNAN

SÄHKÖKIRJA HOLVISTA, ELLIBSISTÄ TAI ELISA KIRJASTA

 
Tampereen Science Fiction Seuran vuosittainen novellikilpailu on Suomen merkittävin spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailu. Palkittuja novelleja on julkaistu Portti-lehdessä, mutta suuri määrä tasokkaita novelleja ei ole mahtunut lehden sivuille. Portti tuntemattomaan kokoaa yhteen kymmenen kisassa palkinnoille yltänyttä, aiemmin julkaisematonta novellia.
 
Antologia tarjoaa monipuolisen kattauksen viime vuosien edustavimmista tieteis- ja fantasianovelleista. Tarinoissa liikutaan yhtä lailla avaruudessa, Etelämantereella, New Yorkissa kuin Lapissakin. Lähde mukaan jännittävälle ja kiehtovalle matkalle tuntemattomaan Suomen eturivin novellistien kanssa! Mukana on myös Portti-tuomari Erkka Leppäsen laatima esipuhe.
 
Antologian ovat toimittaneet Samu Kaarna ja Marko Järvinen.

 
"Muistatko sä?" Liam kysyy. "Kun sä haaveilit vielä jostain muusta? Tähdistä? Kaukaisuudesta? Kun me puhuttiin kaikista paikoista, joissa me halutaan käydä. Ihmisistä, jotka me halutaan tavata. Muistatko sä?"
 
O. E. Lönnberg ‒ Tähdet Kiribati Gamman yllä


Antologian sisältö:


KIRJAN ARVOSTELUJA

"Lopputuloksen yleistä laatua voi luonnehtia peruspäteväksi, sillä onhan jo kilpailuraati karsinut pahimmat roskat pois." - Shimo Suntila, Tähtivaeltaja 1/2022

Milka Hakkaraisen arvostelu verkko-Kosmoskynässä

"Koko kokoelma on lukukelpoinen paketti, ja se myös osoittaa, että Portin novellikilpailu on genren sisällä merkittävin kirjoittajien koulutusjärjestelmä. Portin kisaan osallistuville on ollut, ja yhä on tärkeää että tuntee genren lainalaisuudet, mahdollisuudet ja kehityksen." - Harri Erkki, Portti 2/2022