Anni Nupponen: Putoavan tähden prinsessa
ISBN 978-952-5722-17-8 (nid.)
ISBN 978-952-5722-18-5 (epub)
pehmeäkantinen
koko 19,5 cm * 13,5 cm

sivuja 277
julkaisuvuosi 2013
OVH: 21 €
Kansikuva (tekijä Jani Laatikainen)


LOPPUUNMYYTY

Saatavilla sähkökirjana Holvista tai Elisa Kirjasta tai Aavetaajuudelta tai Ellibsistä!

Rhéta on syntynyt prinsessaksi Rhiandarin satuvaltakuntaan. Näkijöiden mukaan hänen kohtalonaan ei kuitenkaan ole hallita, joten hänen on mentävä lumottuun uneen odottamaan herättäjää. Mutta kun hän viimein herää, maailma on muuttunut ja taikuus, joka ennen piti valtakuntaa pystyssä, on nyt kiellettyä. Mitä on tapahtunut ja mikä merkitys on tähdellä, joka oli syöksymässä maata kohti juuri ennen kuin hän vaipui uneen?

Putoavan tähden prinsessa on Anni Nupposen toinen fantasiaromaani. Hänen esikoisromaaninsa Nainen ja kuningas voitti vuoden 2008 Kuvastaja-palkinnon, ja hän on voittanut myös Atorox-palkinnon novellilla Joka ratasta pyörittää vuonna 2013.

Putoavan tähden prinsessa ei ole Naisen ja kuninkaan jatko-osa vaan omaan maailmaansa sijoittuva itsenäinen tarina. Se on omaperäinen, tunnelmallinen fantasiakertomus, joka on kaukana lajityypin kliseistä.

Kirja oli Kuvastaja-palkintoehdokas vuonna 2014.


KIRJAN ARVOSTELUJA:

Arvostelu Taikakirjaimet-blogissa

Arvostelu Helsingin sanomissa 14.1.2014


Arvostelu Pähkinäkukkula-blogissa

Arvostelu Todella vaiheessa -blogissa

"Nupponen on taitava luomaan maailmoja. Ristiriita vanhan satuvaltakunnan ja uuden, taiattoman yhteiskunnan välillä on kiehtova. Satujen aineksia kierrätetään, väännetään, murskataan ja sekoitetaan joksikin aivan uudeksi." - Kaisa Ranta, Tähtivaeltaja 2/2014

Arvostelu Morren maailmassa

Arvostelu Lonkeropiirakka-blogissa

Arvostelu Sivukirjasto-blogissa

Arvostelu Vinttikamarin ikkunassa -blogissa

Arvostelu Anna minun lukea enemmän -blogissa