Ray Bradbury: Voikukkaviiniä
(Dandelion Wine, 1957/1985)
suomennos Hanni Salovaara
ISBN 978-952-5722-63-5
(nid.)
ISBN 978-952-5722-64-2 (epub)
pehmeäkantinen
koko 13,5 cm * 19,5 cm
sivuja 270
julkaisuvuosi 2020

OVH: 34,50 €
Kansikuva
(tekijä Jani Nummela)


TILAA KIRJA HOLVISTA TAI SUORAAN VASKIKIRJOILTA ALLE OV-HINNAN!

E-kirja Ellibsistä tai Elisa Kirjasta

Pitele kesää kädessäsi, kaada sitä lasiin, ihan pikkuruiseen tietenkin, lapsille kaikkein pienin kihelmöivä kulaus. Vaihda vuodenaika suonissasi kohottamalla lasi huulille ja kumoa kesä sisääsi.

Douglas Spaulding valmistautuu viettämään elämänsä kahdettatoista kesää kotikaupungissaan. Green Townin suvi on täynnä ihmeitä ja seikkailuja, riemua ja jännitystä, mutta myös suruja ja synkempiä hetkiä. Kaupunkilaisten värikkäät tempaukset, kuten onnellisuuskoneen rakentaminen, noitakeinot naisjaoston puheenjohtajakisassa ja jälleensyntyneiden rakkaustarina, taltioituvat nuoren pojan mieleen sekä myös vaarin valmistamaan voikukkaviiniin, josta ne voi jonain päivänä taas palauttaa muistoihin.

Voikukkaviiniä on science fictionin ja novellistiikan mestarin Ray Bradburyn henkilökohtaisin tarinakokoelma. Kirja pohjautuu hänen omiin lapsuudenkokemuksiinsa, mutta kertomuksia höystävät myös fantastiset ja absurdit elementit. Voikukkaviiniä loihtii kesän tuoksut, maut ja tunnelmat lukijan eteen elävästi vuodenajasta riippumatta. Bradburyn tarinat voi lukea sekä romaanina että novellikokoelmana.

Suomennoksen on tehnyt Hanni Salovaara.


KIRJAN ARVOSTELUJA

"Loistohetkiä kertyy joka tapauksessa sen verran runsaasti, että Voikukkaviiniä on ansainnut paikkansa niin kirjahyllyissä kuin kuussa." - Pekka Jäntti, Savon Sanomat 22.3.2020

Jani Saxellin arvostelu Helsingin sanomissa 10.4.2020

Shimo Suntilan arvostelu Tähtivaeltajassa 2/2020

"Voikukkaviini-kirja on täynnä tällaisia lapsuudenkokemuksia, joita Bradbury on teoksissaan jalostanut kirjallisuudeksi, joka on yhä ainutlaatuisen elävää... Loistava teos. En muuta sano." - Harri Erkki, Portti 1/2020