Michael Moorcock: Leviatan maan päällä - Oswald Bastable 2/3
(The Land Leviathan, 1974)
suomennos Mervi Hämäläinen
ISBN 978-952-5722-14-7
pehmeäkantinen
koko 17,8 cm * 11,0 cm
sivuja 219
julkaisuvuosi 2013
OVH: 26,50 €
Kansikuva (tekijä Juhani Jokinen)


LOPPUUNMYYTY

Ajan virroissa mystisesti ajelehtiva Oswald Bastable on päätynyt 1900-luvun alkuun uuteen, outoon todellisuuteen, jossa koko eurooppalainen sivilisaatio on luhistunut tuhoisan sodan seurauksena. Hän etsii paikkaansa tuhoutuneen maailman raunioilla, kunnes löytää rauhallisen kolkan eteläisestä Afrikasta. Mutta koko sodanrepimää maailmaa uhkaa kostonhimoinen valloittaja: Mustaksi Attilaksi kutsuttu kenraali Hood, jolla on aseenaan valtaisa sotakone, Maanpäällinen Leviatan!

Leviatan maan päällä on toiminnallinen seikkailu ja kiehtova vaihtoehtohistoria maailmasta, joka voisi olla totta, jos tapahtumat olisivat jossain vaiheessa menneet toisin. Teos on Oswald Bastable -trilogian toinen osa ja jatkoa Ilmojen sotaherralle. Bastablen tarina päättyy osassa Teräksinen tsaari.

Suomennoksen on tehnyt Mervi Hämäläinen.


KIRJAN ARVOSTELUJA

Arvostelu Taikakirjaimet-blogissa

Arvostelu Kirjavinkeissä

"Joitakin lukijoita saattaa kirjoitustyylin tarkoituksellinen vanhahtavuus haitata mutta minusta se on kyllä olennainen osa trilogian viehätystä ja yhdistää sen tyylillisesti ensimmäistä maailmansotaa edeltävään tuleva sota -genreen."
- Juhani Hinkkanen (Portti 4/2013)

"Leviatan maan päällä on kuin tuulahdus menneiden vuosikymmenten seikkailukertomuksista. Sen kirjoitustyyli tuo hienosti esiin sitä aitoa ihmetystä, jota ihminen tuntee joutuessaan itselleen vieraaseen maailmaan." - Shimo Suntila (Tähtivaeltaja 1/2014)