Harry Harrison: Talvi Eedenissä - Eeden 2
(Winter in Eden, 1986)
kuvitus Bill Sanderson
suomennos Tommi Puolakka
ISBN 978-952-5722-65-9
ISBN 978-952-5722-66-6 (epub)
pehmeäkantinen
koko A5 (21,0 cm * 14,8 cm)
sivuja 416
julkaisuvuosi 2020
OVH: 40 €
Kansikuva (tekijä Maya Hahto)TILAA KIRJA KAUPASTA TAI HOLVISTA ALLE OHJEVÄHITTÄISHINNAN!

SÄHKÖKIRJA ELISA KIRJASTA TAI ELLIBSISTÄ

Kerrickin johdolla ihmiset ovat tuhonneet Alpeasakin, jilaneiden kaupungin. Voitto osoittautuu kuitenkin vain väliaikaiseksi, sillä valtameren toisella puolella jilanet havittelevat kostoa ja suunnittelevat kaupunkinsa takaisinvaltausta. Vainte, ikuista vihaa vannova jilaneiden komentaja, ei aio hellittää ennen kuin viimeinenkin ihminen on hävitetty.

Yhdessä puolisonsa Armunin kanssa Kerrick kohtaa mahdottomalta tuntuvan tehtävän joutuessaan keksimään, miten voisi pelastaa ihmiset vääjäämättömältä tuholta. He löytävät uusia ystäviä pohjoisesta, mutta onko näistä apua jilaneita vastaan? Kaiken aikaa yhä pidemmäksi ja kylmemmäksi käyvät talvet uhkaavat niin ihmisiä kuin matelijoitakin.

Talvi Eedenissä on jatkoa teokselle Eedenistä länteen. Harry Harrison (1925-2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

Suomennoksesta vastaa Tommi Puolakka.

Teos on jatkoa kirjalle Eedenistä länteen. Tarina päättyy teoksessa Paluu Eedeniin.


KIRJAN ARVOSTELUJA:

Vesa Sisätön arvostelu Helsingin sanomissa 2.8.2020

"Talvi Eedenissä on hienosti toimivaa scifi-kirjallisuutta, jonka vietäväksi on ilo heittäytyä. Romaanin kunnianhimoisen maailmanrakennuksen alla on vetävä tarina sekä jopa filosofisia sävyjä saava pohdinta erilaisten yhteiskunnallisten mallien toimivuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta." - Toni Jerrman, Tähtivaeltaja 4/2020

"Eeden-trilogian maailma on uskottavasti rakennettu ja täydellinen... Yhtä komeaa vaihtoehtoista historiaa ei meillä olekaan aiemmin ollut tarjolla, vaikka vaihtoehtoiset historiat ovatkin aika ajoin olleet muodissa." - Harri Erkki, Portti 4/2020