Harry Harrison: Paluu Eedeniin - Eeden 3
(Return to in Eden, 1988)
kuvitus Bill Sanderson
suomennos Tommi Puolakka
ISBN 978-952-5722-69-7
ISBN 978-952-5722-70-3 (epub)
pehmeäkantinen
koko A5 (21,0 cm * 14,8 cm)
sivuja 377
julkaisuvuosi 2021
OVH: 40 €
Kansikuva (tekijä Maya Hahto)TILATTAVISSA KAUPASTA TAI HOLVISTA ALLE OHJEVÄHITTÄISHINNAN

SÄHKÖKIRJA ELLIBSISTÄ TAI ELISA KIRJASTA

Hauras rauha vallitsee ihmisten ja jilaneiden välillä. Suuret matelijat ovat kuitenkin alituinen uhka ihmisille, eivätkä toisilleen vihaa pitävät kansat pysty loputtomasti välttelemään toisiaan. Kerrick, jilaneiden kasvattama ihminen, joutuu tekemään lopullisen valinnan sen suhteen, mikä hän todella on.

Etelässä rauhanomaisten elämän tyttärien yhteisö rakentaa omaa kaupunkiaan, mutta vainottuina ja vailla yhteistä johtajaa he eivät saa ymmärrystä kaltaistensa joukossa. Heitä repivät myös sisäiset ristiriidat. Kaukana meren toisella puolella vanha vihollinen Vainte saa uuden tilaisuuden kostoon, eikä jätä sitä käyttämättä.

Paluu Eedeniin
on jatkoa teoksille Eedenistä länteen ja Talvi Eedenissä. Harry Harrison (1925-2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

Suomennoksesta vastaa Tommi Puolakka.


KIRJAN ARVOSTELUJA:

"Kokonaisuus on niin huikea ja monin tavoin loppuun asti ajateltu, että lukija tuntuu aivan uppoavan tähän mielikuvitusta kutkuttavaan todellisuuteen. Kaikeksi onneksi kirjailija on täyttänyt luomuksensa myös hienosti rakennetuilla henkilöhahmoilla, joiden kohtalot ja koettelemukset koskettavat. Kielellisestä ilakoinnista nyt puhumattakaan." - Toni Jerrman, Tähtivaeltaja 3/2021

"Kun olen aiemmin tutustunut Harrisonin kevyempään scifituotantoon karnevalistisista scifiromaaneista vakavampiin tieteistarinoihin, Eeden-trilogia tuntuu huikealta saavutukselta, kokonaisfilosofiselta synteesiltä elämän ja todellisuuden rakenteesta ja älyllisen elämän kehittymisen mahdollisuuksista alkukantaisten tunteiden keskellä. Hieno kokonaisuus, joka nyt päättyy arvoisellaan tavalla: tulevaisuus jää auki, kuten se jää auki aina, sillä mikään tarina ei lopu, vaikka kertomus loppuukin." - Harri Erkki, Portti 2/2021